Historisk gruppe  HVE 233

Kontakt.


HISTORIEN BAG HISTORISK ARKIV
Af Ole Slente og Jørn T. Nielsen.

Her er beretningen om Hjemmeværnseskadrille 233 Lolland Falsters historiske arkiv.
Flyverhjemmeværnseskadrille 322 Vestlolland oprettede Historisk Arkiv på Arninge Hjemmeværnsgård i april 2000. Her begyndte en lille gruppe på 4 mand at bevarer vores historie for fremtiden. De 4 mand var: Næstkommanderende Verner Larsen, kommandobefalingsmand Ole Aallmann, informationsleder Jørgen Sørensen og eskadrillechef Jørn T. Nielsen.

Ved sammenlægningen af de 4 eskadriller på Lolland Falster den 1. januar 2005, blev medarbejderstaben på arkivet imidlertid udvidet til 10 mand, da der var så meget materiel der skulle sorteres og registreres. Det første historiske møde med medlemmer fra alle de sammenlagte enheder blev afholdt på Arninge Hjemmeværnsgård den 12. januar 2005.

Historisk Gruppe,  HVE 233
 

Ved sammenlægningen af de 4 eskadriller på Lolland Falster den 1. januar 2005, blev medarbejderstaben på arkivet imidlertid udvidet til 10 mand, da der var så meget materiel der skulle sorteres og registreres.
Det første historiske møde med medlemmer fra alle de sammenlagte enheder blev afholdt på Arninge Hjemmeværnsgård den 12. januar 2005. Fra arkivets start i år 2000 blev der indsamlet så meget historisk materiel fra alle eskadrillerne, at det fylde hele 1. Salen på hjemmeværnsgården, som var på ca. 50 kvadratmeter. Arkivet ligger inde med en del materiel fra de gamle eskadriller, fra det nedlagte Luftmeldedistrikt Nykøbing samt fra Luftmeldetjenesten på Lolland Falster.
Efter flytningen fra Arninge Hjemmeværnsgård og til Sakskøbing Hjemmeværnsgård i oktober 2014, har arkivet fået bedre faciliteter.
Der er blevet mere plads til det historiske materiel samtidig er der rigtig gode fysiske rammer for gruppen.   Formålet med Eskadrille 233 Lolland Falsters Historiske Arkiv, er at indsamle effekter og dokumenter til bevarelse for historien og til eftertiden.
Det er gruppens ønske, at tingene bevares på Lolland Falster, idet det er der tingene er blevet anvendt og har hørt til.

Læs også om Arkivet


Har du informationer , billeder eller andet der kunne være af interesse for websiden.

Har du spørgsmål til indhold på www.luftmeldekorpset.dk

Er der faktuelle fejl ?

så send os en mail ved at trykke på knap herunder

Senest opdateret    28-11-2022